HVA ER FLASS?

Postet av Adam og Eva den 1. Okt 2019

HVORFOR HAR VI DET & HVORDAN BLI KVITT DET?

Det er ingen grunn til å pynte på dette: håndtering av flass er ikke gøy. Flak, en kløende og tørr eller fet hodebunn. Det kan føles veldig ubehagelig, for ikke å nevne kanskje litt flaut. Heldigvis, alt som kreves er den riktige shampoen for å få bukt med flasset. Fortsett å lese for å lære hva flass er, hva forårsaker det og det viktigste, hvordan bli kvitt disse flakene.


HVA ER FLASS?


Vi referer til flass som de fine, hvite flakene som legger seg i hodebunnen; selv om andre symptomer også inkluderer hodebunnskløe, stramhet og til og med rødhet. Årsaken? En bestemt type sopp bor i hodebunnen vår kjent som Malassezia ovalis. Noen mennesker er spesielt sensitive for denne soppen og denne reaksjonen kan føre til både betennelse og en overflødig vekst av hudceller. Disse ekstra hudcellene fester seg sammen og faller av - du kjenner det - som flass. Den uunngåelige kløen som følger med hjelper ikke noe, siden å klø kun medfører mer betennelse og gjør saken verre.


HVORFOR HAR JEG FLASS? 

Dessverre, det finnes ikke noe konkret svar på dette. Soppen er tilstede hos alle, men det er fortsatt ukjent hvorfor noen mennesker er mer sensitive til den enn andre. Det er likevel noen eksterne faktorer som spiller inn. Som for eksempel stress, lite søvn, dårlig mat og forurensning - som alle påvirker sebumets nivå i hodebunnen din. Malassezia sopp lever på olje, så jo mer olje desto mer sopp, som igjen gir mer flass. En fet hodebunn kan også føre til en tilstand kjent som seboreisk dermatitt (seboreisk eksem) som resulterer i gule fete flak, sammen med rødhet og hodebunnskløe. 


HVORDAN BLIR JEG KVITT FLASS?


Flass er lett å behandle med den riktige flass shampoen, nemlig en med pyrithione sink. Detter er antisopp ingredienser som arbeider med å kontrollere mengde sopp i hodebunnen din. Redken Scalp Relief Dandruff Control Shampoo inneholder denne ingrediensen sammen med hydrerende glyserin og beroligende lavendel for hodebunnen din. Et unikt hodebunnssystem som hjelper de viktige ingrediensene å bedre feste seg bedre til hodebunnen og håret. Menn som som sliter med flass vil sette pris på Redken Brews Anti-Dandruff Shampoo. Denne inneholder også den viktige pyrithione sink og hjelper deg å kontrollere flass, kløe, irritasjon og dryss. Omtrent halvparten av alle menn sliter med flass.



HVORDAN SKAL JEG BRUKE EN FLASS SHAMPO?


Siden disse sjampoene er litt annerledes enn din normale shampoo skal de også brukes på en annen måte. Hvis du har mild flass eller hvis du bare ønsker å forebygge flass fra å komme tilbake bør du bruke en av disse flass shampoene to ganger i uken. For å behandle mer intens flass kan disse bli brukt daglig over en periode. Uansett, forsikre deg om at du masserer flass shampoen ned i hodebunnen, det er dette området som trenger det. La det virke i fem minutter for å gi pyrithione sinken nok tid til å slå ut den problematiske soppen.


Et hodebunnsproblem krever sin ekspert. Sensitiv hodebunn, hodebunn med flass, håravfall eller fet hodebunn? Kom til oss i Adam og Eva for en fortrolig samtale og finn en riktig løsning for nettopp deg! En oversikt over våre salonger finner du HER!